Ασημικά

Τα ασημένια κοσμήματα και αντικείμενα, είναι κατασκευασμένα με παραδοσιακά σκαλίσματα & σχέδια ή με τη σύγχρονη τεχνολογία πιο απλών γραμμών. Έχουν διαχρονική  αξία και πιστό κοινό, που αγαπάει την προσιτή πολυτέλεια χαρίζοντας στο χώρο σας μια φινέτσα και αρχοντιά. Καθετί πολύτιμο όμως χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα και περιποίηση.

Το ασήμι μαυρίζει

Το ασήμι είναι φυσιολογικό να μαυρίζει και να οξειδώνεται, μόνο στην επιφάνειά του. Αυτό συμβαίνει επειδή έρχεται σε επαφή με θειούχες ενώσεις, που υπάρχουν σε αμελητέες ποσότητες στον ατμοσφαιρικό αέρα. Αν στο χώρο σας όμως υπάρχει καπνός τσιγάρου ή καυσαέριο η οξείδωση των ασημικών σας θα είναι ταχύτερη.

Αλοιφή για καθάρισμα ασημικών

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για το σωστό καθαρισμό των ασημικών σας, ειδικά  υγρά – αφροί – εμποτισμένα πανιά, όμως εμείς σας προτείνουμε την αλοιφή την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από το κατάστημά μας, επειδή είναι μια λύση γρήγορη, εύκολη και οικονομική. Αυτά ισχύουν όμως για τα αντικείμενα που δεν έχουν επιστρώσεις, δηλαδή ασημένια σκεύη φαγητού, και αντικείμενα κατασκευασμένα προ 20 ετών που δεν έχουν επιστρώσεις βερνικιού.

Ασημικά που δεν μαυρίζουν

Τα σημερινά ασημένια αντικείμενα, όπως οι ασημένιες κορνίζες ή εικόνες έχουν ειδική επίστρωση με βερνίκι για να αποφευχθεί η οξείδωση τους. Τα συγκεκριμένα αντικείμενα θα πρέπει μόνο να τρίβονται ελαφριά με ένα μαλακό πανί και σε καμία περίπτωση με τα υγρά ή τις αλοιφές που αναφέραμε πιο πάνω, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα καταστραφεί η επίστρωσή τους.

 Το προϊόν κιτρίνισε

Όταν το αντικείμενό σας, δεν έχει μαυρίσει, αλλά έχει κιτρινίσει σημαίνει, ότι κάποια φθορά έχει υποστεί η επίστρωση του βερνικιού. Γι’αυτό σας εφιστούμε την προσοχή , δεν καθαρίζουμε ποτέ τα αντικείμενα αυτά με κανένα χημικό σκεύασμα, καθαριστικό τζαμιών, αλλά ούτε και με βρεγμένο πανί. Τα αντικείμενα αυτά ξεσκονίζονται μόνο με μαλακό πανί και προσέχουμε να ακουμπάμε την επιφάνεια του ασημιού μόνο σε μαλακές επιφάνειες. Τα δάχτυλά δεν πρέπει να ακουμπούν επάνω στην ασημένια επιφάνεια, για κανένα λόγο. 

Leave a Reply